Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kirjoittaja

Kuka?

Olen Noel, 21-vuotias muunsukupuolinen ihminen. Läheisteni sanojen mukaan olen energinen,  helposti lähestyttävä, iloinen ja rohkea, mutta itse kuvailisin itseäni ennemmin mieleltäni melankoliseksi sosiaaliseksi introvertiksi, joka kaipaa kovasti tunnetta siitä, että kuuluisi johonkin. Kukapa meistä ei? 

Mitä?

Mielenkiinnon kohteisiini kuuluvatkin psykologiset ilmiöt etenkin sosiaalisella ja yhteiskunnallisella tasolla, sekä ihmisyys ylipäänsä. Psykologian ohella lähellä sydäntäni ovat muun muassa vähemmistöjä koskevat teemat, 90-luvun musiikki ja tyyli, kreikan mytologia, etymologia, änäri sekä erilaiset vapaat taidemuodot. Vapaa-ajalla tykkään urheilla, ottaa huonoja valokuvia, soittaa kitaraa ja laulaa, tehdä biisejä, kirjoittaa, lukea, uppoutua omiin ajatuksiini, käydä hyviä keskusteluja mielenkiintoisten ihmisten kanssa ja yrittää pelastaa maailmaa (on muuten rankkaa puuhaa).

Mikä?

Identifioidun sukupuolibinäärin ulkopuolelle, eli en ole mies tai nainen. Yleensä käytän käsitettä muunsukupuolinen, sillä se toimii epämääräisyytensä vuoksi moniin erilaisiin identiteetteihin. En oikeastaan koe tarvetta määritellä sukupuoltani ollenkaan, mutta koska tällä hetkellä sen määrittelemättä jättäminen on mahdotonta arjessa, tykkään käyttää sanaa muunsukupuolinen. En siis ole mies enkä nainen, vaan muu. Olen myös hiljattain alkanut kokea olevani transihminen.

Miksi?

Loin tämän blogin ensisijaisesti itseäni varten, koska tarvitsin matalan kynnyksen paikkaa, johon avautua erilaisista sukupuoli-identiteettiini liittyvistä kokemuksista. Päätin kuitenkin lopulta tehdä julkisen blogin aiheesta, koska tietoa muunsukupuolisuudesta on vielä saatavilla kovin vähän. Etenkin muunsukupuolisten henkilökohtaisia kokemuksia on huomattavasti vaikeampaa löytää kuin vaikka binäärille sijoittuvien transihmisten. Luulen myös, että itseäni olisi aikoinaan nuorempana helpottanut, jos olisin löytänyt tämänkaltaisen blogin. Jos blogini kautta pystyn inspiroimaan tai helpottamaan edes yhden ihmisen oloa, olen saavuttanut tavoitteeni. Pyrin blogillani osoittamaan, että elän identiteettini kanssa munlaista elämää, joka ei kuitenkaan ole muunlaista elämää, vaan pääpiirteittäin aivan samanlaista kuin muillakin. Olen aivan tavallinen ihminen, edustamani identiteetti vain on vielä monille vieras. Toivon, että blogikirjoituksillani viestin, että jokainen saa olla juuri sitä mitä on! 

©2019 Munlaista elämää - suntuubi.com