Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Jätä viesti

 

 1  2  > [ Kirjoita ]

Nimi: Jokk vain

01.07.2018 10:48
Vaikutat tosi ihanalta ihmiseltä. Lämpöä päiviisi! <3

Vastaus:

Ihana kuulla! Kiitos samoin <3

Nimi: Sir Lancelot

10.05.2018 20:57
"En kuulu seksuaalivähemmistöön."

Kuulut siis seksuaalienemmistöön eli heteroihin? Mitä seksuaalienemmistöön kuuluminen tarkoittaa muunsukupuolisella (:D).

Vastaus:

Moi! En koe erityisesti kuuluvani myös mihinkään ”seksuaalienemmistöön.” Pidän seksuaalista suuntautumista itselle aika turhana käsitteenä, koska olen parisuhteessa. Sukupuolivähemmistöön sen sijaan kuulun.

Nimi: Minä vain

10.05.2018 20:23
Vaikuttaa aivan ihanalta blogilta! Jään innolla odottamaan uusia postauksia! <3

Vastaus:

Voi kiitos! <3
Juuri julkaisin uuden postauksen, toivottavasti eksyt tänne uudelleenkin.

Nimi: Sir Lancelot

23.04.2018 23:07
Huhhui kun on typerä ylläpitäjä tälläkin sivulla. Vähän käy sääliksi seksuaalivähemmistöjä kun kaikki niitä edustavat tuntuu olevan ääliöitä.

Vastaus:

Moi! En kuulu seksuaalivähemmistöön. Kiitos rakentavasta palautteesta ja hyvää jatkoa sulle.

Nimi: Yhyhyhyyyyyyyyyy

23.04.2018 20:23
Voih, bam! Sinulta meni koko viestin sisältö ohi. Se, että te, jotka vihaatte lokerointia, lokeroitte _ihan_ kaiken. Jos esimerkiksi lukee tuota käsitteet-osiota, niin kaikki, ihan kaikki on lokeroitu tarkkaan. "Yhteiskunta, älä lokeroi minua!" -ihmiset lokeroivat kaiken mahdollisimman tiukan seulan läpi. Sinäkin lokeroit juuri minua.

Niin, en kiellä sivun ylläpitäjän oikeutta mielipiteisiinsä, sinunkaan, toisin kuin sinä minun. Mistä sinä tiedät, vaikka olisin ollut kovinkin syvällä näissä LGBT-piireissä? Tällä sivulla lukee, ettei saa olettaa, vaan kuunnella. Mutta juuri te oletette kaikista kaikkea. Te elätte olettamalla. Te varmaan kuvittelette, että kun neiti X herää, hän ajattelee "Hmm, lähdenpä tästä suorittamaan omaa sukupuoli-identiteettiäni naisena!". Ei maailma ole noin mustavalkoinen.

En heittänyt läppää. Lisäksi "cis-ihmiset" eivät pidä blogeja siitä, millaista on olla "cis-ihminen". Se olisi vitun typerä aihe blogille.

Näissä sivuissa minua nyppii juurikin se keinotekoinen vastakkainasettelu ja lokerointi, joka vain herättää vihaa ja eripuraa kaikkien välillä. Tumblr on täynnä hulluja, tiedät sen hyvin itsekin. Onko sinusta järkevää, että jokainen "tärkeä snowflaketeini" keksii itselleen omat luonnottomat pronominit, joita sitten KAIKKIEN, HELVETIN VITTU, KAIKKIEN pitää kunnioittaa. "Xirself" tai mitä nyt milloinkin. Ei kieli toimi sillä tavalla, että jokainen määrittelee oman kielen ja sitten itketään, kun joku käyttää muuta sanaa. Kieli toimii ihmisten välisessä yhteisössä ja tärkeintä on tulla ymmärretyksi. Jos loukkaa toista, voi pyytää anteeksi.

Totta kai omaa sukupuoli-identiteettiään saa pitää tärkeänä, mutta pitääkö tämä idioottimainen jenkkiläinen loukkaantumispaskakulttuuri tuoda Suomeenkin? Oma viestisi todistaa sen, miksi nämä mainitsemani kaveritkin vihaavat yhteisöä. "Ulkopuolisena LGBT-yhteisöstä sinulla ei MINUN mielestäni ole oikeutta perustella mielipidettäsi juuri tuolla tavalla." Aaaaha. Oletuksia, oletuksia. Mene vain heittämään vitsiä muiden ihmisten elämästä, loukkaannu lisää.

Toinen asia, mikä osoittaa ylimielisyytenne: "educating the ignorant and/or rude people!" Teillä on oikeus hieroa mielipiteitänne muiden naamaan, mutta kun minä sanon poikkeavan sanan, niin SINUSTA minulla ei ole oikeutta. Ei ristiriitoja, ei.

Oletat selvästi minun olevan joku homofobinen, transfobinen, ahdasmielinen ja muutenkin ei teihin Parempiin ja Viisaampiin Ihmisiin (TM) kuuluva henkilö. Kannatan homojen oikeuksia kaikintosin, mutta ei koko muu yhteiskunta voi elää varpaillaan siksi, että jotkut ovat niin ailahtelevaisia, että kaikesta pitää triggeröityä. Tuo kuinka olla ally -kohta kertoo porukastanne ihan tarpeeksi. Onneksi on fiksujakin transihmisiä ja hullun yhteisönne ulkopuolella on paljon enemmän tilaa olla lokeroitumatta. Teille kaikki on joko-tai, cis tai muu, ulkona tai sisällä, me (Viisaammat ja Paremmat) ja te (the ignorant and/or rude people!). Menkää itseene, Tumblr-loukkaantujat.

Olisko pitäny kirjoittaa viestini alkuun, että trigger warning? Mulla on hei oikeus mielipiteeseen, ja minusta tämä Tumblr-pelleily on tyhmää. Lopettakaa.

Ps: En kannata sukupuolineutraaleja vessoja, koska miehet ei osaa käyttäytyä naisten kanssa sellaisissa vähänkään yksityisemmissä ja syrjäisemmissä tiloissa, etenkään humalassa. Tai, no, on eri asia jos on sukupuolineutraali vessa yliopistossa kuin baarissa. Tilannekohtaista.

Vastaus:

Oon sun kanssa samaa mieltä tosta, että ois typerä idea tehdä blogi siitä millaista on olla cissukupuolinen. Se kun on kuitenkin esillä n. 100%:ssa tv-ohjelmista ja muualla mediassa. Tän blogin tarkoitus ei oo tuoda minkäänlaista ”loukkaantumiskulttuuria”, mitä ikinä sillä sitten tarkoitatkin, Suomeen. Tän blogin tarkoitus on saada ihmisiä ymmärtää sukupuolivähemmistöjä.

Harmi, ettei tää blogi miellytä sua, mut onneks se on miellyttäny aika montaa muuta ja moni on kokenut tän todella tarpeelliseksi. Hauskaa myös, että mut on nyt lokeroitu johonkin loukkaantujien porukkaan, kun en ole blogissani kertaakaan ilmaissut loukkaantuvani. No anyway, sellanen vinkki vitonen, että kun kommentoit netissä sä suuntaat ne kommentit ihan oikeille ihmisille. Kaikkee hyvää sulle <3

Nimi: bam

23.04.2018 19:12
Pakko nyt kommentoida tota alla olevaa viestiä.

Miksi vaivauduit lukemaan blogia (tai jumalauta kirjoittamaan kuusikappaleista valitusromaania vieraskirjaan), jos et koe oman (vähemmistö-) sukupuolensa arvostamista hyväksyttävänä? Juuri sun kaltaisia ihmisiä "me, joille sukupuoli on maailman keskipiste" siedetään vähiten.

Oh, by the way. Se, että sulla "on ystävinä esimerkiksi lesboja ja homoja, jotka vihaavat LGBT-yhteisöä", ei tarkoita, että sun mielipide on yhtään enemmän valid kuin esimerkiksi Noelin. Ulkopuolisena LGBT-yhteisöstä sinulla ei MINUN mielestäni ole oikeutta perustella mielipidettäsi juuri tuolla tavalla.

Pitäisikö meiänkin sitten alkaa heittämään häpeää cis-naisten tai cis-miesten päälle, jotka kirjoittavat siitä, millaista on elää cis-naisena tai -miehenä? Ainut asia, mikä sinua selvästi häiritsee tässä blogissa on se, että kyseessä on sukupuolivähemmistöön kuuluva ihminen. "Se on ristiriitaista" right back at you.

Lisään tähän vielä sen, että olen Tumblrin aktiivinen käyttäjä. Enkä oo muuten ikinä törmännyt sellaseen, joka olis kirjottanut omasta sukupuolestaan enemmän, kuin suosimansa sukupuolipronominit.

Nimi: Yhyhyhyyyyyyyyyy

23.04.2018 18:17
"Identifioidun sukupuolibinäärin ulkopuolelle, eli en ole mies tai nainen. Yleensä käytän käsitettä muunsukupuolinen, sillä se toimii epämääräisyytensä vuoksi moniin erilaisiin identiteetteihin. En oikeastaan koe tarvetta määritellä sukupuoltani ollenkaan, mutta koska tällä hetkellä sen määrittelemättä jättäminen on mahdotonta arjessa, tykkään käyttää sanaa muunsukupuolinen."

Juuri tämä näissä Tumblr-tyttöjen ja vastaavien villityksissä on ongelmana. Itse olen biologiselta sukupuoleltani nainen, mutta en koe suorittavani koko ajan mitään sukupuolta, minä olen vain minä. Olen myös aseksuaali, mutten koe tarvetta huutaa sitä joka paikassa. Tiedän saavani hemmetisti vihaa tästä viestistä, mutta siis: te, jotka sanotte, etteivät sukupuolet ole tärkeitä, puhutte ja jauhatte niistä kaikkein eniten. Teille sukupuoli on maailman keskipiste ja syytätte muita sukupuolten korostamisesta. Se on ristiriitaista.

Suomen kielessä kun ollaan, pitäisi jotenkin erotella sex ja gender. Ongelmahan tavallisen juntin kadunmiehenkin ajatuksissa verrattuna teihin Hienoihin ja Sivistyneempiin (TM) ihmisiin on se, että he yhtenäistävät sexin ja genderin tai luulevat puhuvansa vain siitä, onko jollakulla kyrpä vai pillu. Yleensä ihmisellä on jompi kumpi, kokisi hän sitten olevansa mies tai nainen tai vaikka hienommin ilmaistuna tällainen muunsukupuolinen. Perusjuntin mielestä puhutaan haarovälistä.

Minusta maailma ei todellakaan ole mitenkään binäärinen sukupuolten suhteen, vaikka yhteiskunta tavallaan roolittaa ihmiset kahtia. Tapaan joka päivä ihmisiä, naisia, miehiä, jotain muita, jotka ovat käytökseltään ja tavoiltaan enemmän "miehisiä" tai "naisisia". Kaikki ovat omia itsejään. Jotenkin vain ärsyttää, että Hienot ja Paremmat Ihmiset (TM) määrittelevät nämäkin joksikin cisseksuaaleiksi tms. ja itse vain ruinaavat allyjä ja hyväksyntää.

Kieli on valtaa, sen tiedän. Tällaiset sivut ovatkin yleisempiä angloamerikkalaisessa interwebsissä, jossa ulistaan ties mistä pronomineistä ja pahoitetaan mieltä kilpaa. Sairastuttavaa porukkaa. Itselläni on ystävinä esimerkiksi lesboja ja homoja, jotka vihaavat LGBT-yhteisöä, koska se on niin vihamielinen omassa suvaitsevaisuudessaan. Gender on tavallaan persoonan jatke, enkä tajua, miksi te teette siitä niin ison numeron. Ollaanko vain ihmisiä?

Sitä te ette voi poistaa, etteikö biologisia sukupuolia olisi pääasiassa kaksi, gendereitä varmaan niin paljon kuin ihmisiä maailmassa - noin niin kuin laveassa mielessä. Lopettakaa tärkeän leikkiminen ja eläkää elämäänne. Koettakaapa lokeroida minut cis- tai muunsukupuoliseksi. :-) Te, jotka ulisette lokeroista, lokeroitte kaiken.

Vastaus:

Moi! Kiitos viestistä. Mua vähän ihmetyttää se miten paljon sä nyt triggeröidyit ihan mun, yhden henkilön omasta blogista. Kiva, että sun sukupuoli-identiteetti on sulle selkeä, niin on mullekin. Se sattuu vaan olee erilainen ku sulla. Meillä on molemmilla oikeus olla omia itsejämme :) en koe olevani yhtään parempi ihminen kuin kukaan muu, mutta tulee vähän sellanen viba kyllä susta, kunnkorostat et sulla ei oo tarvetta huutaa sun identiteettiä muille. Se on tosi kiva juttu! Mut se ei tarkoita etteikö muilla ois oikeutta tehdä niin, tai että mä oisin jotenkin sua huonompi ihminen, kun tein tän blogin.

Mitä tohon lokerointiin tulee, niin ensinnäkin haluan sanoa, että ihmiset lokeroi toisiaan luonnostaan. Käsitteitä on olemassa, että asiat ois helpommin ymmärrettävissä ja opittavissa. Säännöt on kuitenkin lopulta tehty rikottaviksi. Ei hätää, mä en ainakaan oo dua lokeroimassa yhtään miksikään, saat olla ihan just sellanen ku haluat. <3

Nimi: bam

23.04.2018 17:51
Innokas lukija tässäkin! Toi on aivan ihana toi info-osio; educating the ignorant and/or rude people!
Jollakin tapaa relateen suhun myös, koska en oo oikeen varma, haluunko että mua kutsutaan kummaksikaan; pojaksi tai tytöksi. Oon kuitenkin ehkä enemmän genderfluid, mutta senkin näkee nyt ajan kanssa kun tutkiskelen itteäni ja fiiliksiä tässä edetessä :) Itekin oon kuullut tällasta "naiset naisina ja miehet miehinä" törppöilyä ties missä, joten oon vielä ehkä vähän arka puhumaan julkisesti omasta sukupuoli-identiteetistä, mutta nostan sulle hattua, vaikutat ihan mahtavalta tyypiltä muutenkin!
Täten ootan innolla sun postauksia – mahtavaa kevään jatkoa sulle! :)

Vastaus:

Kiitos paljon! Toivottavasti palaat jatkossakin tänne postauksia lukemaan :)

Nimi: Anonyymi 2.0

21.04.2018 23:10
Siis aivan mahtavat sivut, jäin jo ihan koukkuun. Mielenkiinnolla seuraan tulevia blogipostauksia ja kuulen mielelläni lisää sinusta ja millaista on elää muunsukupuolisena.

Olen jo kauan halunnut paneutua tähän aiheeseen enemmän, mutta olen löytänyt hyvin heikosti aiheeseen liittyvää materiaalia, ja senkin suurimmaksi osaksi englanniksi.

Aiheesta kiinnostuin, kun ensimmäisen kerran yliopistossa opiskeluni aloitettua kuulin lausahduksen: "On naisia, miehiä ja sitten on niitä ongelmia." Tämän kommentin jälkeen olin niin tyrmistynyt, häkeltynyt ja tuli yksinkertaisesti vain hyvin tyhjä olo. Minulla on ollut elämässäni jo monien vuosien ajan muunsukupuolinen ystävä, ja tuo kommentti liippasi (senkin takia) niin läheltä, että sen jälkeen olen tehnyt aktiivisesti töitä tukeakseni ystäväni lisäksi myös muita sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä omalla toiminnallani ja toimimalla eräänlaisena suunnan näyttäjänä.

Oli pakko jättää jonkinlainen kommentti, ihan vaan että tiedät sen, että sulla on innokkaita seuraajia! Sun motto on inspiroiva, siispä uskallan myös itse sanoa että: yhteisössä on voimaa, yhteistyöllä ja ymmärryksellä saavutetaan ihastuttavia asioita! :)

Vastaus:

Kiitos palkon ihanasta viestistä <3

©2019 Munlaista elämää - suntuubi.com