Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tervetuloa kulkija!

Blogikirjoitukset

Pride vibes
03.07.2018 19:09 | Proud to be Noel

Olin lauantaina elämäni toista kertaa Helsinki prideilla. Tunnelma oli aivan mieletön, sillä kävijöitä arvioitiin olevan jopa 100 000! 

Mulle itselle pride-tapahtumat merkitsevät muutamiakin eri asioita. 

Pride on mulle

1. iloinen tapahtuma, jossa kokoonnutaan juhlimaan moninaisuutta ja sitä, miten me kaikki ollaan ok just omina itseinämme. 

2. mielenosoitus, jossa tuodaan esille edelleen Suomessa ja muualla tapahtuvaa syrjintää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan.

3. ainoa tapahtuma/paikka vuoden aikana, jossa cisheteronormatiivisuus ei ole läsnä.

4. onnellinen tapahtuma, jossa näkee niin monia onnellisia ihmisiä, että sitä meinaa pakahtua onneen.

5. paikka, jossa saa ladattua mielen täyteen representaatiota ja energiaa.

Oli aivan älyttömän upea tunne nähdä niin paljon translippuja kulkueessa. Käytän mieluusti vuodestani päivän tai kaksi tapahtumaan, jossa tunnen tulevani ymmärretyksi sellaisena kuin olen. Kaikki translippuja ja muita sukupuolivähemmistölippuja kantavat käyvät todennäköisesti joitain yhtä mullistavia asioita läpi elämässään kuin minäkin. Tuntuu hyvältä vain tietää, ettei sen asian kanssa ole yksin. Vaikken ihmisille välttämättä pysähtynyt juttelemaan, sain heistä hirmuisesti positiivista energiaa. Kiitos kaikille siitä. 

P.S. Mulla ois vielä asiaa teille, jotka kyseenalaistatte priden tarpeellisuutta Suomessa, koska "täällä on asiat paremmin kuin esimerkiksi Venäjällä" tai koska "kyllä homous on jo ihan ok vuonna 2018, ei sitä tarvitse hehkuttaa." Tiesittekö, että Iranissa teloitetaan edelleen tuhansia homoja? Ja vaikka Venäjällä on monin tavoin huonompi tilanne kuin Suomessa, se ei tarkoita, että Suomessa kaikki olisi täydellistä. Tiesittekö, että Suomen nykyinen translaki edellyttää transsukupuolisilta  pakkosterilisaation? Tiesittekö, että vähän alle puolet ihmisistä hyväksyvät transihmiset työkavereinaan, ja meidän pitäisi jollain logiikalla ilmeisesti olla onnellisia siitä, että vain yli puolet kokevat oikeudekseen tuomita meidän olemassaolon heidän työpaikallaan? Siinä mietittävää.


 - Proud to be Noel

<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on kolme plus seitsemän?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Ei kommentteja
RSS

©2019 Munlaista elämää - suntuubi.com