Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tervetuloa kulkija!

Blogikirjoitukset

Kiitos Föli
10.12.2018 19:23 | Noel

Tämän vuoden aikana on käyty runsaasti keskustelua bussikorttien sukupuolimerkinnän tarpeellisuudesta. Monet transihmisten oikeuksia puolustavat aktivistit kävivät keskustelua myös Turun Fölin kanssa sukupuolimerkinnän poistamisesta. Föli ei alun perin suostunut poistamaan sukupuolimerkintää korteistaan vedoten sen käytännöllisyyteen kortin omistajan tunnistamisesa. Fölin kanta sukupuolimerkintään oli siis, että se on hyödyllinen väärinkäytön tunnistamisessa. Aktivistit jatkoivat työtä sukupuolimerkinnän poistamisen mahdollistamiseksi ja toivat esille, etteivät kaikki ihmiset uskalla käyttää föliä sukupuolimerkinnän vuoksi. Lopulta Föli suostui kompromissiin, jossa se ei automaattisesti lopeta sukupuolimerkintöjen käyttöä, mutta kuka tahansa Fölin asiakas saa halutessaan käydä heidän toimistollaan pyytämässä sukupuolimerkinnän poistamista omista tiedoista. Uudistus tuli voimaan 1. joulukuuta 2018.

Tänään kävin itse poistattamassa väärän sukupuolimerkinnän bussikortistani. Ei se elämääni mullistanut, mutta teki yhdestä osa-alueesta huomattavasti helpomman ja vähemmän ahdistusta herättävän. En ole pystynyt käyttämään bussikorttiani vuoteen kahdesta syystä.

1. Minua on pelottanut miten sukupuolimerkintääni suhtaudutaan suhteessa ulkonäkööni ja olemukseeni.

2. Vaikka asiasta ei aiheutuisi ongelmia bussiin noustessa, en halua, että kuski näkee väärän sukupuolimerkinnän. Mielestäni kenelläkään ei ole oikeutta tietää tämänhetkistä juridista sukupuoltani (joka on väärä) ja havaita minua sen kautta.

Sen sijaan, että olisin käyttänyt bussikorttia ja altistanut itseni suurelle dysforialle, olen käyttänyt Fölin applikaatiota, sillä se ei vaadi henkilötietoja. Se on tosin huomattavasti kalliimpi kuin opiskelijalippu bussikortilla, mutta onpahan tullut myös käveltyä tässä vuoden aikana pitkiäkin matkoja. Kiitos siitä Fölille. Läppä, läppä.

Kiitos Fölille mahdollisuudesta poistattaa sukupuolimerkintä. Kiitos, että kuuntelitte transihmisten näkökulmaa. Kiitos, että tiedostatte olemassaolomme ja otatte meidät huomioon. Se ei ole itsestäänselvyys.

Ai niin, kiitos 10 000 kävijästä! Olette huippuja.


 - Noel

<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on yksi plus neljä?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Ei kommentteja
RSS

©2019 Munlaista elämää - suntuubi.com