Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tervetuloa kulkija!

Blogikirjoitukset

Ihmisten tapaamisesta
12.11.2018 19:59 | Noel

Mä oon muuttunut aika paljon viidessä vuodessa, kuten mut vähän pitemmän aikan tunteneet tietää. Oon löytänyt niiden vuosien aikana itseni ja muuttunut niin henkisesti kuin myös ulkonäöltäni. Vaikka näkyvämpi näistä muutoksista muille on varmasti juuri ulkonäköni, pidän suurempana muutoksena nimenomaan tuota henkistä muutosta ja kasvua. 

On outoa, että jotkut ihmiset ei oo nähnyt mua sen viiden vuoden aikana. Esimerkiksi suuri osa mun sukulaisista ei oo nähnyt mua hetkeen, ja mua pelottaa, että ne näkee mut vieläkin jollain tosi väärällä tavalla. Mä pelkään sellaisten ihmisten tapaamista, jotka ei oo nähneet mua vuosiin. Pelkään, etten tule nähdyksi sellaisena kuin nykyään olen. Pelkään, että tulen nähdyksi sen kautta, mitä olin joskus. Tai oikeastaan sen kautta, mitä mä näytin olevani muille. Jokaisella on kuitenkin se oma tapa nähdä maailmaa ja ihmisiä, jokainen heijastaa myös omia toivomuksiaan, odotuksiaan ja tulkintojaan toisiin ihmisiin. Mun läheiset on myös varmasti heijastaneet muhun toiveitaan ja odotuksiaan. Mä en voi kontrolloida muiden ajatuksia ja mielikuvia musta. Se on ahdistavaa.

Viime aikoina oon vältellyt viimeiseen asti sellaisia tilanteita, joissa törmäisin tällaisiin ihmisiin, jotka eivät ole mua vuosiin nähneet. Joskus tuntuu erittäin tarpeelliselta suojella itseään epämiellyttäviltä tilanteilta ja reaktiolta. Yleensä, kun uhmaan sitä pelkoa, enkä vältäkään potentiaalisen uhkaavia tilanteita, yllätyn positiivisesti ihmisten suhtautumisesta. Välillä tulee myös niitä todella negatiivisia kokemuksia. Niitä, kun joku ei edes yritä ymmärtää mun identiteettiä. Jotkut ihmiset vaan päättää olla kunnioittamatta mun tahtoa, esimerkiksi päättämällä kaikista korjailuista huolimatta käyttää mun syntymänimeä. Mun on vaikeaa päästä sellaisen henkilön pään sisään, joka vain yksinkertaisesti päättää, ettei kunniota mun tahtoa ja itsemääräämisoikeutta. Ehkä ne ei ymmärrä loukkaavansa mua? Ehkä mun pitäisi purskahtaa itkuun joka kerta, kun mua loukataan. En tiedä. Joistakin huomaa, että niiden käytös on vain puhdasta vallankäyttöä. 

Tän vuoden aikana on tulossa vielä muutamia tilanteita, joissa mun pitää kohdata tällaisia ihmisiä, jotka eivät ole mua nähneet vuosiin. Näiden potentiaalisesti uhkaavien tilanteiden välttämisen sijaan aion nyt kohdata pelkoni ja ahdistukseni. Ja ehkä näyttää vähän keskaria, jos mua loukataan. Ei kenelläkään pitäisi olla mahdollisuutta sellaiseen vallankäyttöön. Ei kenelläkään pitäisi olla oikeutta sivuuttaa mun itsemääräämisoikeutta millään lailla. Ei mun elämässä ole tilaa sellaisille ihmisille, jotka kaikista korjauksista huolimatta päättävät tehdä niin. Saa nähdä, miten tässä vielä käy.


 - Noel

<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on seitsemän plus kahdeksan?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Kommentit

Mahtavaa että tämmöinenkin sivu on olemassa. :3

- - - 21.11.2018 17:47

Miten ihmeessä tää kirjotus oli itsekäs? :D
Eiköhän ennemmin ne ihmiset oo itsekkäitä, jotka pyynnöstä huolimatta käyttää vanhaa nimeä yms. Kai nyt aikuisten ihmisten pitäis ymmärtää, että jos joku vaihtaa nimeään, se vaihtaa sen siksi, että tahtoo itseään kutsuttavan sillä nimellä. Ei se ole mitään itsekkyyttä, jos loukkaantuu siitä, että jotkut eivät kunnioita tätä päätöstä.
Tietääkseni myöskään kirjoittaja ei hae blogillaan julkisuutta, vaan pyrkii nimen omaan auttamaan muita ihmisiä ymmärtämään erilaisuutta?

Etpä sinäkään kovin kivalta henkilöltä vaikuta näin btw :) Voisit kasvaa itse aikuiseksi ja oppia antamaan kehittävää kritiikkiä ja lakata turhat yritykset loukata muiden mieltä :D

- Secretum - 12.11.2018 21:55

Vaikutat tosi kivalta tytöltä. :-) Huomaa sarkasmi.. kamala mitä itkua, kun ei voi muiden ajatuksia kontrolloida! Tajuatko, kuinka itsekkäältä narinasi kuulostaa? "Minä, minä, minä nähkää minut huomioikaa minut minä olen spessu ihkuuu minä."

- Kasva aikuiseksi - 12.11.2018 20:44

Kommentoi


RSS

©2019 Munlaista elämää - suntuubi.com