Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tervetuloa kulkija!

Blogikirjoitukset

Happy national coming out day!
11.10.2018 20:40 | Noel
Tänään on national coming out day, joten ajattelin kertoa teille, millainen kokemus kaapista tuleminen mulle oli. 

Eräänä kauniina päivänä noin vuosi sitten tulin kaapista niille viimeisillekin läheisille, joille en vielä ollut aiemmin kertonut muunsukupuolisuudestani. Musta oli jo pitkään tuntunut, että elin valheessa sen vuoksi, etteivät kaikki tienneet mun sukupuoli-identiteetistä. Lopulta mun oli vaan pakko kertoa, koska olin niin ahdistunut. Eniten ahdisti ajatus siitä, että mulle tärkeät ihmiset näkee mut jonkun ihan väärän muotin kautta. 

Kun tulin kaapista, sain vähän kaikenlaisia reaktioita. Odotin pääasiassa hyväksyviä reaktioita ja tukea, mutta kaikki ei lopulta mennytkään ihan niin kuin toivoin. Osa mun läheisistä otti mun muunsukupuolisuuden oikeastaan tosi huonosti. Elin hyvin ristiriitaista aikaa. Olin onnellinen rohkeudestani ja siitä, ettei mun tarvinnutkaan enää piilotella mitään, mutta sitä onnea söi joidenkin läheisten negatiiviset reaktiot. Onneksi ympärilläni oli myös paljon ihmisiä, jotka hyväksyivät mut just sellasena kun olen! Ne tyypit auttoi silloin jaksamaan ja olemaan ylpeä itsestäni. 

Kaapista tuleminen oli mulle välttämätöntä. On kivulias kokemus asettaa oma itsensä niin haavoittuvaan asemaan, jossa on pelissä suhteet läheisiin ihmisiin. Se on vähän kuin antaisi toiselle ihmiselle valmiiksi ladatun aseen käteen. Siinä ei voi tehdä muuta kuin odottaa, painaako toinen liipaisinta vai ei. Sitä vain toivoo parasta. 

Kaapista tuleminen ei lopu, kun kaikki läheiset on käyty läpi. Se jatkuu, vaikkei sen haluaisi jatkuvan. Edelleen joudun tulemaan identiteettini kanssa kaapista viikottain. Mun on pakko tehdä se oman hyvinvointini vuoksi, koska jos en ole varma tietääkö elämässäni oleva ihminen mun identiteetistä, mä vaan ahdistun sen seurassa. Mun on pakko olla jatkuvasti avoin identiteetistäni oman jaksamiseni ja hyvinvointini takia. Usein pelottaa, että se tulkitaan tarpeena tuoda itseäni turhaan esille. Olen todennut, että mieluummin olen ärsyttävä itseni esiintuoja kuin ahdistunut mahdollisesta väärinsukupuolittamisesta. Siitä huolimatta oman muunsukupuolisuuden esille tuominen on usein kuumottavaa. 

Kaapista tuleminen ei ollut helppoa vuonna 2017, eikä se oo helppoa myöskään vuonna 2018. Kaikille se ei ole edes turvallista. Jokainen seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluva ihminen on kuitenkin osa yhteisöä, oli sitten tullut kaapista tai ei!

 - Noel

<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on viisi miinus kaksi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Ei kommentteja
RSS

©2019 Munlaista elämää - suntuubi.com