Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tervetuloa kulkija!

Blogikirjoitukset

Uupumus
07.08.2018 17:36 | Noel

Oon jo vuosia tottunut elämään aktivistielämää sekä jossain määrin vapaehtoisesti että identiteettini pakottamana, mutta nyt raja on tullut ensimmäistä kertaa mun elämän aikana vastaan.

Mun periaatteisiin kuuluu yleensä, että asioista pitää puhua sellasina kuin ne on, jotta niistä voi oppia. Oon ajatellut aina, että mun sukupuoli-identiteetin takia mun pitää jaksaa opettaa ihmisille transsukupuolisuudesta ja muunsukupuolisuudesta, koska ne on aikalailla vaiettuja teemoja. Oon aina tiedostanut, ettei mulla ole varsinaisesti velvollisuutta opettaa mitään vain siksi, että kuulun vähemmistöön. Samaan aikaan oon ajatellut, etten mä voi vaatia ymmärrystä muilta ihmisiltä, jos en itse jaksa opettaa. On muuten rankka tapa suhtautua elämään.

Mun on pakko ottaa omaa tilaa, mutta se on aika vaikeaa. Tiedättekö miksi? Koska mun elämä on aktivismia. Mun arki on aktivismia. Tarkoitus ei ole uhriutua. Mä kyllä tiedostan, että ihan itse olen päättänyt tehdä tämän blogin ja puhua asioista avoimesti. Kyllä. Mutta vaikka jättäisin kaikki nuo päätökset taakseni, en pääsisi silti karkuun näitä asioita. En pääse aktivismia karkuun arjessa. Joudun selittämään ja todistelemaan mun identiteettiä päivittäin. Entä jos mun voimavarat on niin vähissä, etten jaksa sellaista juuri nyt? Ei oo olemassa sellaista vaihtoehtoa.

Mä oon tosi väsynyt. Mun elämässä on ihmisiä, jotka edelleen käyttää musta väärää nimeä ja sukupuolittaa mua väärin. Mä oon ollut kärsivällinen ja antanut aikaa niille, mutta kaikki se kärsivällisyys on suoraan pois mun jaksamisesta. Oon joutunut jopa tilanteisiin, joissa oon pelännyt turvallisuuteni puolesta. Maailmalla pahoinpidellään ja tapetaan transihmisiä ihan vaan transihmisyyden vuoksi. 

Oon kauan sitten luvannut itselleni, etten ikinä anna pelolle tai vihalle valtaa. Joskus viha tulee yllättäen ja vetää niin kovaa turpaan, ettei multa enää kysytä, annanko pelolle vallan. Se ottaa vallan. 

Mä en jaksa. Mä tarvitsen tauon.

 


 - Noel

<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on yhdeksän miinus kolme?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Kommentit

Voimia❤️

- Pauliina - 7.8.2018 19:07

Vastaus
<3

Kommentoi


RSS

©2019 Munlaista elämää - suntuubi.com